Thailand 2011 Dag 1

<< terug naar vakanties> Dag 2 : (zondag 20 februari) Bangkok

Keurig op tijd zijn we gisteravond met Etihad Airways vertrokken in Zaventem. Op weg naar een nieuw avontuur. Bij aankomst in Zaventem bleek dat we, ondanks dat dit door Airstop zo was gevraagd, geen plaatsen naast mekaar hadden in het vliegtuig. Vervelend natuurlijk, maar niet getreurd. Een supervriendelijke baliebediende zou haar best doen om dit voor ons te regelen en ja hoor, toen we aan de boarding balie kwamen had ze het voor mekaar. Twee plaatsen naast mekaar; toch wel goed gedaan van Etihad.
De ruimte op het vliegtuig was aan de krappe kant, maar dat was dan ook het enige minpuntje. De service was voortreffelijk; lekker eten, wijn inbegrepen, elk een eigen tv-schermpje met recente films die je kon stopzetten wanneer je maar wilde, muziekkanalen voor elk wat wils. Kortom, ze maakten het ons zo aangenaam mogelijk. Een goeie zes uurtjes later landden we in Abu Dahbi. Naar ons gevoel midden in de nacht, maar gezien het tijdsverschil was het daar net ochtend. Een mooie luchthaven, maar wel niet veel te beleven, op de kamelenrace op de tv na. En dan op naar de tweede vlucht, alweer zo'n dikke zes uur vliegen. Door het tijdsverschil was de zon al ondergegaan toen we in Bangkok aankwamen. De grenscontrole op de luchthaven verliep niet bepaald vlot. Een dik half uur in de rij staan voor een stempeltje is niet echt aangenaam na meer dan 12 uur vliegen. Maar goed, niks aan te doen; ons er druk over maken hielp toch niet. We werden netjes door een busje van Khiri Travel, onze lokale reisagent, opgehaald en zo'n drie kwartier later kwamen we aan in ons hotel, de New World City hotel.
Inchecken, even opfrissen en dan de stad in om iets te zoeken om te eten. We zaten vlakbij het beroemde shoppinggebied Khao San Road, alleen hoe konden we dat vinden. We vroegen het eerst in het hotel en kregen een beetje een onduidelijke uitleg. Wij dus op stap. Het was nog steeds zo'n 30° en enorm vochtig. De drukke stad kwam echt op ons af. We hielden zo goed mogelijk de weg in de gaten, zodat we later het hotel terug zouden vinden. Na wat zoekwerk kwamen we uiteindelijk toch in Khao San Road terecht. Een wirwar van mensen, restaurantjes, winkeltjes. We waren duidelijk in Bangkok geraakt. We zochten en vonden een restaurantje dat er een beetje 'normaal' uitzag. Want we wilden natuurlijk niet van de eerste dag al ziek worden. En zo maakten we kennis met het Thaise leven en eten. Een curry was onze eerste Thaise maaltijd. Lekker en vooral 'spicy'.
Na afloop kuierden we nog wat rond en kwamen uiteindelijk in een uitloper van Khao San Road. De massages op straat voor zo'n 300 Bath (7,5 Eur) waren toch wel bijzonder, maar we vonden het nog te vroeg hiervoor. Moe maar tevreden wandelden we terug naar het hotel om onze eerste 'Night in Bangkok' af te sluiten en de nacht door te brengen onder het geronk van de airco. Geen overbodige luxe.

> Dag 2 : (zondag 20 februari) Bangkok

(klik om te vergroten)