Kreta 2010 - 3 tot 12 september

<< terug naar vakanties> Dag 4 (maandag 6 september) naar Plaka met zicht op Spinalonga

Deze vakantie op Kreta is ongetwijfeld één van de top 5 van de voorbije 10 jaar. We vonden er niet alleen de rust, maar ook alle dagen schitterend weer, een uitstekende locatie vlak aan zee, veel lekker eten, mooie landschappen en erg leuk (Hollands) gezelschap.

Toen we vertrokken met de bus vanop de luchthaven en we doorheen erg toeristische gebieden reden, vreesden we het ergste. Maar na een half uurtje was iedereen, behalve wij, van de bus en hoe verder we reden, hoe mooier het werd. Na meer dan anderhalf uur rijden kwamen we uiteindelijk in Havania aan; een mooi appartementencomplex met zo'n 20 appartementen vlak aan zee en op 2 km van Agias Nikolaos. De locatie was werkelijk schitterend en na de lunch lagen we al spoedig te genieten van de Griekse zon.

De eerste drie dagen hebben we dan ook volop genoten van Havania, Agias Nikolaos, de zee, het snorkelen en het zwembad. We hadden een huurauto gereserveerd vanaf zondag, maar door een misverstand kwam die uiteindelijk pas op maandag 6 september. Al bij al niet zo slecht, want na het klussen in Haarlem waren deze drie dagen nietsdoen erg welkom.

(klik om te vergroten)