Griekenland 2003

Eén van de beste vakanties die ik heb gekend. Niet in het minst dankzij het schitterende weer (alle dagen wolkenloze blauwe hemel, op enkele uren de laatste dag na). Eerst bezochten we een vijftal dagen Athene. Druk, warm en vuil. Gelukkig wel veel te zien op historisch vlak.

Daarna trokken we voor een vijftal dagen naar Myconos. Daar was er de eerste drie dagen veel wind, maar geleidelijk aan werd het beter. Een klein gezellig maar erg duur eiland. De leuke piano bar met de zangeres Phyllis bezorgden ons verschillende erg gezellige avonden. Overdag genieten op Paradise Beach, wat wil een mens nog meer?

Vervolgens met de boot naar Naxos. Een prachtig eiland, schitterende natuur en landschappen en een stuk minder toeristisch. Veel gezien met de scooter, maar toch hebben we er lang niet alles bezocht. Misschien nog eens overdoen later? Mei is in elk geval de mooiste periode. Griekenland is me bijgebleven door de mooie bloemen, de overheersend kruidige geuren, de prachtige landschappen met de vele witte huisjes, de rust en de eenvoud.

(klik om te vergroten)