Taizé 1989

Ik hoorde voor het eerst over Taizé in de middelbare school tijdens de les godsdienst. Ik begreep niet zo goed wat Taizé precies was. Jaren later... Toen ik Paul ontmoette en ik in Den Haag opnieuw over Taizé hoorde vertellen, begon dit me steeds meer te intrigeren. In 1987 bezocht ik voor het eerst zelf Taizé, op doorreis naar onze vakantie in de Provence. Het was een eerste, ietwat vreemde indruk.

Vanaf 1989 zijn mijn weerkerende bezoeken echt gestart. Vakantie met de tent, in het schattige dorpje Salornay-sur-Guye, 10 km van Taizé in het overweldigende Bourgogne-landschap. Een moment van rust, bezinning, genieten. Efkes stilstaan, terugkijken en verder gaan...

Wat Taizé is, is moeilijk in enkele woorden uit te leggen. Het is vooral een ontmoetingsplaats met jonge mensen over de hele wereld. Het is een massaal en ingrijpend gebeuren, wars van alle commercie of drukte met een diep religieuze, oecumenische insteek. Ik heb er leuke ontmoetingen beleefd, momenten van sterke emotie, mooie momenten en ook verdrietige. Met het ouder worden wordt de aantrekkingskracht minder, alhoewel. Het is steeds een goed gevoel om er terug te keren en even te proeven van een totaal andere wereld met een sterke kracht en beleving.

Meer info op http://www.taize.fr

(klik om te vergroten)