New York 2000

Deze korte vakantie viel geheel onverwacht 'uit de lucht.' Een vriend van me, die bij Sabena werkte, boodt me aan om hem te vergezellen naar New York tijdens één van zijn werktrips. Uiteraard nam ik deze aanbieding met beide handen aan, niet in het minste vanwege de ongelofelijke lage prijs.

Het bezoek aan New York was kort maar krachtig. Deze stad heeft een grote indruk op me gemaakt. Hierbij denk ik terug aan de musical 'Saigon' op Broadway, maar ook aan de bezoeken aan de Empire Sate Building de eerste avond en vooral aan de Twin Towers de tweede dag. Hoe kon ik toen weten dat deze kans zich nooit meer weer zou voordoen? 11 september heeft mede daardoor een heel surrealistische indruk nagelaten.

Dat ik ooit nog een landing vanuit de cockpit van een Airbus zou meemaken, was ook een onverwachte meevaller. Om van de terugvlucht in business class met champagne nog maar te zwijgen. Kortom, een onvergetelijke vakantie, veel te kort maar indrukwekkend. Jammer dat ik toen nog geen goed fototoestel had.

(klik om te vergroten)