Moskou 1988

Moskou en Leningrad, nu Sint-Petersburg, een vakantie van een weekje in februari. Het was er berekoud, maar er was ontzettend veel te zien. Het was de tijd van Gorbatjov, het begin van de Perestrojka en Glasnost, maar de muur in Berlijn stond er nog en we gingen dus voorbij 'Het ijzeren gordijn'. De Sovjetunie liep op zijn laatste benen maar was anderzijds nog heel nadrukkelijk aanwezig.

Moskou was met zijn 8 miljoen inwoners indrukwekkend. Het begon al in het immens hotel Rossia met een paar duizend kamers, gelegen vlakbij het Rode Plein. Erg bijzonder om daar 's avonds gewoon nog even naar toe te kunnen wandelen.

Het Kremlin met zijn gouden koepels was eveneens erg mooi, al was het toen ontzettend koud, bijna 20 graden onder nul. Verder bezochten we ook nog het 'Novodevichy Convent', een orthodox klooster. 's Avonds was er het wereldberoemde Circus van Moskou. Ook Kolomenskoje of het buitenverblijf van de tsaren stond op het programma.

Eveneens erg indrukwekkend was het bezoek aan de metro. Voor een spotprijs bezochten we enkele hele mooie stations die niet gespaard waren van pracht en mosaïek. Na drie dagen Moskou was Leningrad aan de beurt.

(klik om te vergroten)